top of page

Het Bier

Voor de brouwersdochter ben ik op zoek gegaan naar 2 bij elkaar passende mouten. Kleur en smaak staan onherroepelijk met elkaar verbonden. Een perfect huwelijk van mout bestaat naar mijn gevoel uit pilsmout ( een zachte basismout) welke weinig kleur afgeeft aan het bier, en een pale ale ( zacht van smaak en geeft de heerlijke moutsmaak af. Surplus aan deze mout is dat hij de extra mooie kleur toevoegde aan het bier.

 

Om het bier de extra body te geven, heb ik er extra havervlokken aan toegevoegd. De superlekkere moutsmaak treedt hierdoor extra naar voren. Bier zonder hop is als een huwelijk zonder liefde. Niets zo lekker als een fruitig en kruidig biertje toch? Om aan deze verlangens te voldoen koos ik hier voor Hallertau Perle, en Chinook. Door te kiezen voor deze 2 hopsoorten komen we tegemoet aan de lekkere bitterheid waar we naar verlangen bij het degusteren, als naar het aromakarakter, wat dan weer een zalig frisse smaak aan ons biertje geeft. Als extra nam ik dan ook nog de Citra hop.

 

Wil je je op een tropisch strand wanen, dan kan je geen beter lotgenoot wensen. Door zijn aroma van citrus en tropisch fruit zitten we aan alles wat we verlangen aan een goed fris biertje.

bottom of page